dit is Romy

‘We helpen een kind groeien’

Wie Romy Thomas (23)

Functie Coach

Opleidings- en werkervaring Pedagogiek

Verbonden aan de rvn foundation Sinds 2016

Haar eigen talent “Kinderen in hun kracht te zetten.”

 

Wanneer ben je tevreden over een bijeenkomst?

“Als alle kinderen die dag aansluiting hebben gevonden in de groep. En als een kind doorzettingsvermogen heeft laten zien om iets te proberen.”

Wat doen jullie als coaches bij de ruud van nistelrooy foundation?

“We kijken vanuit de kracht van een kind en zoomen in op welbevinden en betrokkenheid van een kind. Als coaches geven we ze de kans om zich te ontwikkelen en kijken wat hun talent is. Ook zorgen we voor een succeservaring, waar kinderen de rest van het jaar op kunnen teren. We helpen een kind te groeien.”

Heb je een mooi voorbeeld?

“Ja, er was een meisje dat op de eerste dag zei: ‘Ik heb een agressieprobleem en ik heb dyslexie.’ Zij benadrukte dat zelf. Ze ontdekte dat ze kickboksen heel leuk vond, daar kon ze haar agressie kwijt. Wat wij ook zagen, was dat ze andere kinderen hielp. Haar zorgzaamheid voor anderen werd positief benoemd. Het zelfbeeld van dat meisje was anders dan de werkelijkheid. Ze is zoveel meer dan een meisje met een agressieprobleem.”

Wat zijn je mooiste momenten?

“Dat meisje waarover ik vertelde, zei: ‘Ik kan altijd terecht bij mijn ouders en bij Romy. Ik vind het fijn dat ze er altijd is en naar mij luistert.’ Dat deed mij wel wat.

Ik ben er ook trots op hoe we de visie van de foundation in de praktijk brengen met elkaar: achter het gedrag van kinderen kijken en ieder kind evenveel aandacht geven.”