dit is Kevin

‘Je krijgt een andere kijk op hoe je met kinderen kunt omgaan’

Wie Kevin Segbars (29)

Functie Coach

Opleidings- en werkervaring CIOS, Pabo, leraar in het basisonderwijs, skileraar

Verbonden aan de rvn foundation sinds de start in 2011

Zijn eigen talent “Ik kan makkelijk verbinding maken met kinderen.”

Lukt het altijd om kinderen hun talent te laten ontdekken?

“Meestal wel, want talent is heel breed. Het kan sport zijn, tekenen, leidinggeven, of noem maar op. Het werken met mappen en verschillende blokken helpt daar ook bij. Zo wordt een kind gestuurd om te helpen bepalen in welke richting zijn talent ligt. We helpen kinderen om zich te ontplooien en om een beter gevoel over zichzelf te krijgen. Daar wordt ieder kind blij van.”

Geef eens een voorbeeld?

“We hebben een kind in de groep gehad dat een lichte vorm van autisme had. Hij durfde niet voor de groep te staan en was altijd aan het voetballen. Via ons mocht hij assistent-coach zijn van een voetbalclub. Die jongen mocht echt meedoen om training te geven. Zo durfde hij wel voor de groep te staan.”

Wat is jouw drijfveer om voor de foundation te werken?

“Ik wil klaar staan voor kinderen die wat minder kansen hebben om hun talent te ontdekken. Die kinderen wil ik coachen en stimuleren.”

Wat zou je willen zeggen tegen coaches die bij de rvn foundation willen werken?

“Het geeft je een andere kijk op hoe je om kunt gaan met kinderen. Hoe je oprecht voor iemand klaar kunt staan. Ik gebruik heel veel van wat ik hier heb geleerd in het onderwijs. Ik zou iedere leerkracht aanraden een cursus bij de rvn foundation te volgen.”