dit zijn Aukje & Annemarie

Ik hoef niet te twijfelen aan mezelf!

Wie Aukje (9), Groep 5 “Ik zat in groep 6, maar ik heb ervoor gekozen om terug te gaan.”

Gestart in 2016

Bij de foundation omdat… “gewoon om te kijken wat ik wil doen.”

Haar ontdekte talent “Zingen en sieraden maken!”

Aukje wilde het gewoon weten. Ze wilde zichzelf vinden. Want was ze nou cool of stoer? Of was ze iemand die sieraden maken leuk vond? Ze heeft er nu vijf gemaakt. Dus ja, sieraden maken vindt ze leuk. Als ze dat doet, merkt ze dat ze zich goed kan concentreren. Dat is fijn. Zingen is ook fijn. Van Sinterklaas heeft Aukje een microfoon gekregen. Zo eentje met The Voice Kids erop. Die gebruikt ze elke dag. Katy Perry, Marco Borsato, alles van Robbie Williams en Ali B. “Dat liedje, dat over zijn kinderen gaat, vind ik heel mooi.”

In haar map benoemde ze de doelstelling: niet meer twijfelen. Dat is al gelukt. “Ik heb mezelf aangeleerd om tegen mezelf te praten. Om te herhalen: je hoeft niet te twijfelen, alles kan gewoon. Je kunt niet falen.” Nu durft ze ook te zingen voor de klas. Dat vond ze wel eng, dus zong ze zachtjes. Maar nu wordt ze niet meer gepest. Later wordt Aukje zangeres. En ze wil bij Lush, die winkel, werken, want ze vindt het leuk om zeepjes te maken.

Wie Annemarie Lange, moeder van Aukje.

Kende de foundation van “Ik kende het niet voordat Aukje er naartoe ging.”

Wat wil ze tegen andere ouders zeggen? “Wees er als ouder ook bij betrokken en ga ervoor. Haal de kracht van je kind naar boven”

Aukje doet mee omdat… “Aukje last van faalangst had.”

 

3 quotes van moeder Annemarie:

“Aukje had hulp nodig om te kunnen bloeien. Nou, ze is duidelijk opgebloeid, de laatste maanden!”

“Ik zie dat ze nu makkelijker zegt hoe ze zich voelt, wat ze denkt.”

“Als ouder van een kind dat gecoacht wordt, kun je ook veel leren van  andere ouders, waarvan hun kind ook bij de foundation zit.”