Ruud's persoonlijke verhaal

Ruud van Nistelrooy is een van de beste spitsen die Nederland ooit heeft gehad. Tussen 1993 en 2012 kwam hij uit voor FC Den Bosch, SC Heerenveen, PSV, Manchester United, Real Madrid, HSV en Malaga. Daarnaast speelde hij 70 keer voor Oranje, waarin hij 35 maal soorde.

Was Ruud ook zo’n goede voetballer geworden als hij op zijn veertiende niet een coach had getroffen die talenten in hem zag die anderen niet hadden gezien?

Ruud en Leontien van Nistelrooy hebben samen de rvn foundation opgericht, een stichting die een positieve, blijvende bijdrage wil leveren aan de persoonlijke en sociale ontwikkeling van kinderen tussen de 9 en 12 jaar.

"Op mijn veertiende maakte ik de overstap van Nooit Gedacht naar Margriet in Oss. Een overstap die me niet door iedereen in dank werd afgenomen. Mijn toenmalige coach, Hasje Ruijs, ontving me met open armen. Hij was eerlijk en gepassioneerd, liet alle jongens van het team excelleren. Hij vertelde me dat ik echt goed was, coachte ons op een heel positieve manier. Door zijn coaching groeide ik ook daadwerkelijk. Ik heb daarna met verschillende topcoaches gewerkt, maar voor mij hoort Hasje Ruijs ook in dat rijtje thuis. Hij gaf me juist dat zetje dat ik zo hard nodig had. Mede door hem ben ik geworden wie ik ben. Een topvoetballer. Misschien belangrijker nog is dat ik een rotsvast vertrouwen in mezelf kreeg en dat is een fantastische basis voor groei."