ons team

oprichter

In september 2010 startte Ruud met 3 groepen in Eindhoven en Oss. Daarmee zette Ruud `zijn eerste stappen in de goede doelen wereld. Het was voor Ruud al redelijk snel duidelijk dat hij wat terug wilde geven na zijn imposante voetbalcarriere.
Dat het met kinderen, zelfvertrouwen en coachen te maken zou hebben wist hij meteen. Aangezien er een aantal coaches waren die echt het verschil voor hem hebben gemaakt, gunt hij kinderen ook zulke topcoaches. 

Ruud is een bevlogen en betrokken voorzitter die zijn foundation van dichtbij volgt en stuurt.

ons bestuur

Ons bestuur heeft dezelfde overtuiging als Ruud: focus samen met kinderen op waar ze goed in zijn. Laat ze succes ervaren. Graag zetten zij hun kennis en ervaring in om het team te ondersteunen. 
Ons bevlogen bestuur bestaat uit:

  1. Ruud van Nistelrooy (voorzitter) Initiatiefnemer en oprichter van de ruud van nistelrooy foundation. Is op dit moment trainer/coach van PSV O19 jeugd.
  2. Marc Lammers (secretaris) begeleidt bedrijven en teams in hun missie; van goed naar goud. 
    Hij was o.a. 8 jaar bondscoach van het Nederlands dames hockeyteam. Het hoogtepunt is het behalen van Goud op de Olympisch Spelen in Beijing. 
  3. Han Hendriks (bestuurslid)
    transformeert organisaties op ondernemende wijze naar meer relevantie voor alle stakeholders. Han is ook geassocieerd met Nyenrode Business Universiteit en publiceert regelmatig boeken en artikelen over inkoop, sourcing en sociale ondernemingen.

De rvn foundation hanteert een bestuursmodel waarin bestuursleden vrijwillig en onbezoldigd de rechtspersoon vertegenwoordigen en tevens eindverantwoordelijk zijn. Het beloningbeleid van de rvn foundation voor de twee vaste medewerkers voorziet in een passend salaris voor de betreffende functies. Verder maakt de foundation gebruik van ZZP’ers, stagiaires en vrijwilligers.

 

op de werkvloer

Marjolein Lankhout

Met enorm veel ervaring vanuit SOS Kinderdorpen is Marjolein alweer ruim 3 jaar werkzaam als manager bij de foundation van Ruud. Ze werkt nauw samen met het bestuur en vertaalt de plannen naar de werkvloer. Samen met Leontien werkt ze op kantoor.

Leontien van Nistelrooy 

Sinds 4 jaar is zij verantwoordelijk voor de talenttak binnen de rvn foundation. Zij is getrouwd met Ruud en medegrondlegger van de foundation.