voor coaches

nieuwe training: Doelgericht coachen

Op donderdag 8 februari 2018 start weer een groep van onze vierdaagse training!

De training is gericht op coaches die werken met de kinderen en jongeren in de leeftijd van 8-25 jaar. Een mooie aanvulling voor jeugdbegeleiders die zich verder willen ontwikkelen om hun pupillen nog beter te begrijpen en te coachen.

In onze training ligt de nadruk op jouw persoonlijke ontwikkeling als coach waarbij we jouw rol bekijken vanuit pedagogisch en psychologisch perspectief. We richten ons niet op de sporttechnische inhoud, maar we focussen op jou en op de manier waarop jij met de spelers in jouw team omgaat.

In de vierdaagse bijeenkomst wordt o.a. aandacht besteed aan:

  • Het belang van de relatie tussen spelers en coach
  • De invloed van belangrijke gebeurtenissen en jouw persoonlijke biografie voor jouw dagelijks handelen en handelen als coach
  • Elk kind de kans geven om te schitteren vanuit de talenttak van de foundation
  • De kracht van doelen stellen, reflectie en intervisie voor het ontwikkelen van persoonlijke vaardigheden als sporter en als mens

Heb je interesse in deze training neem dan gerust contact op middels onderstaande button, o.v.v. 'Interesse in de nieuwe training'. In het blok hieronder vind je de verschillende data van de bijeenkomsten!

Weten of deze training bij je past? Klik op de button en loop door onze vragenmodule heen!

Meer weten? Mail ons!

scoren door contact

Onze coachingstraining is uniek omdat hij gebaseerd is op de ervaringen van Ruud van Nistelrooy. Zijn ervaringen als profvoetballer en zijn eigen visie op coachen, vormen de basis van deze training. De methodiek van de opleiding is onderbouwd met semi-wetenschappelijk onderzoek.

Na de training heb je inzicht in wie jij bent als coach, in jouw eigen handelen en weet je hoe je het spelplezier en de persoonlijke ontwikkeling van jouw spelers positief kan beïnvloeden.

trainingen in 2017/2018

Eerstvolgende trainingen:

  • 8 & 9 februari in Heesch bij het Bomenpark
  • 16 maart & 13 april in ons kenniscentrum in 's-Hertogenbosch

en:

  • 22 & 23 maart in Heesch bij het Bomenpark
  • 20 april en 25 mei in ons kenniscentrum in 's-Hertogenbosch

Let op: Omdat we met de groep intensief en op persoonlijk vlak gaan werken is het niet mogelijk om dagen te ruilen over de verschillende groepen. Om je certificaat te behalen dien je alle dagen aanwezig te zijn.

Graag verzoeken wij je om twee voorkeuren aan te geven. Mail ons via onderstaande button, o.v.v. 'Aanmelding opleiding', en vermeld hierbij a.j.b. twee groepsvoorkeuren, zodat we aan jouw wens kunnen voldoen!

Meld je aan!

unieke coachscan

Een onderdeel van de training Doelgericht coachen is het invullen van een coachscan. Deze scan geeft inzicht in hoe jouw rol als als coach ervaren wordt door jouw pupillen. De uitkomsten worden tijdens de training gebruikt als reflectietool.

De coachscan is gebaseerd op wetenschappelijke studies en richt zich op het trainingsklimaat. Is er tijdens de trainingen ruimte voor reflectie? Hoe ervaren sporters de terugkoppeling en is er ruimte om doelen te stellen? Dit zijn vragen die onderdeel uitmaken van de coachscan die in samenwerking met XOET (www.xoet.nl) en de RijksUniversiteit Groningen is ontwikkeld.

Coaches en sporters vullen de scan, afzonderlijk van elkaar, in. Invullen kan op de computer, een tablet of een smartphone en duurt ongeveer 15 minuten. Met de antwoorden wordt vertrouwelijk (en volgens wetenschappelijke richtlijnen) omgegaan.

win een scholarship!

Voor de training Doelgericht coachen deelt Ruud persoonlijk 1 scholarship uit aan een coach die heel graag de rvn foundation aanpak wil leren. Schrijf een mail met jouw motivatie waarom jij deze scholarship zou willen winnen.

Bij deze presenteren wij de winnaar van de tweede scholarship: Tom Robbertsen. Ruud heeft hem uitgekozen, met name om deze passage uit zijn motivatie:

'Ik heb de afgelopen 3,5 jaar voetbaltraining gegeven aan kinderen tussen de 8 en 12 jaar. En dit dit op het moment nog steeds. 

Ik ben erg veel bezig met positieve coaching naar de kinderen toe. Ik wil me heel graag door ontwikkelen in het coachen. Maar ik vind het lastig om de manier te vinden waarin ik dat kan doen. Ik heb het gevoel dat ik soms niet mijn kwaliteiten 100 % naar buiten breng. Bijvoorbeeld wanneer ik bezig ben met positief coachen naar de kinderen toe en de kinderen zelf keuzes wil laten maken.

Ik zou het erg gaaf vinden als ik de scolarship zou winnen.'

De rode doelen boekjes die elke cursist krijgt voor het opschrijven van zijn/haar doelen en notities zijn ons voor een zachte prijs aangeboden door Maxilia.nl.

Mail ons: info@rvnfoundation.nl

workshops op maat

Wellicht heb je interesse in het volgen van een workshop, of wil je een op maat gemaakte workshop voor jouw school of vereniging?

Mail ons gerust voor het maken van een vrijblijvende afspraak! Wij kunnen vast iets voor je betekenen! Vermeld in je bericht het onderwerp 'Workshop op maat', dan zorgen wij dat de juiste persoon contact opneemt!

Mail ons: info@rvnfoundation.nl

onze eerste afgestudeerden!

Juli 2017: de eerste 50 rvn foundation ambassadeurs hebben hun certificaat op zak!

We zijn supertrots op onze kersverse rvn foundation ambassadeurs, die afgelopen maanden de opleiding succesvol hebben doorlopen. Wij wensen jullie veel plezier in je werk en hopen dat de rvn f visie op vele plekken in Nederland en België kinderen laat schitteren!

De cursisten kwamen via onze samenwerking met KNVB Samen van de Johan Cruyff Foundation, Richard Krajicek Foundation en van de stichting Life Goals.

Lees hier de ervaringen van onze cursist Arthur Bak!

Meer weten? Mail ons!